Eurosong: Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Slovenija ispale iz takmičenja (Foto/Video)

Finalisti prve polufinalne večeri su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina

0
385

Prvo polufinalno veče Eurosonga održano je večeras u Ahoy Areni u nizozemskom lučkom gradu Rotterdamu gdje su se predstavili izvođači iz 16 zemalja. Ipak, samo njih 10 s najviše glasova publike i stručnog žirija prošlo je u finale i borit će se za najbolju pjesmu Evrope.

Večeras su nastupali predstavnici iz Litvanije, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Sjeverne Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Hrvatske, Belgije, Izraela, Rumunije, Azerbejdžana, Ukrajine i Malte.

Predstavnici Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije nisu se plasirali u finale.

Finalisti prve polufinalne večeri Eurosonga 2020. su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Domaćini Eurosonga koji će ove godine voditi zabavni program su pjevačica i TV voditeljica Edsilia Rombley, nizozemska glumica i pjevačica Chantal Janzen, televizijski voditelj i pjevač Jan Smit te YouTube zvijezda, influenserica i make up artist Nikkie de Jager javnosti poznatija kao Nikkie Tutorials.

Druga polufinalna večer bit će održana u četvrtak 20. maja, dok će se superfinale Eurosonga održati 22. maja. (Kb)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here