EUFOR želi da prekontroliše opremu koju je Vučić donirao školi u Mrkonjić Gradu

Pripadnici EUFOR-a uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu sa zahtjevom da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu.

Direktor Gimnazije u Mrkonjić Gradu Zoran Bjeljac rekao je da je dobio telefonski poziv iz Kancelarije EUFOR-a iz Banje Luke i da su pitali da li mogu da dođu u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije ovim školskim ustanovama.

“Odgovorio sam da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena”, izjavio je Bjeljac za ATV.

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Ministarstvo zaprimilo informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada u vezi sa najavom pripadnika EUFOR-a da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtjev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu”, rekla je Trivićeva.

Riječ je o dvije donacije – jedna, koja je stigla jučer, računarska oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslijediti.(sr,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *