Eskluzivno: Glavni tužitelj TK Ljubić pred stegovnim vijećem!

Da li će, konačno, sa čelne pozicije Tužiteljstva Tuzlanskog kantona otići Tomislav Ljubić čije je odjeljenje za organizirani kriminal radilo tako da je u fazi formiranja Udruženje žrtava tuzlanskog tužilaštva. Jedan od već viđenih članova je i Mirsad Hadžić iz Kalesije. Taj je istražitelj Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija sa posla, u uniformi, bez ikakve najave, stavljen u pritvor na osnovu anonimne prijave. Bez ikakvog dokaza postupajući tužitelj Ćazim Serhatlić, uz pomoć šefa Tomislava Ljubića, nesretnog je Hadžića 72 dana držao u pritvoru.

Faksimil obavijesti koju je Hadžić dobio iz Ureda disciplinskog tužioca VSTV

Konačno, nakon skoro sedam godina pravnog haosa, stigla je i nada da će tužitelj Tomislav Ljubić odgovarati pred stegovnim vijećem Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

Dokazi koje je oštećeni gospodin Hadžić dostavio VSTV-u su provjereni i Ljubić ima sjajnu priliku da po drugi puta bude kažnjen.

Jednom je već kažnjen što je odvjetnicima koji su bili na suprotnoj strani u sudnicama izdavao pod zakup svoje poslovne prostore.

Druga kazna će značiti da po sili zakona mora otići sa mjesta glavnog tužitelja Tužiteljstva TK. (E. A.)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *