Erupacija veselja na Tušnju kada je Delić zabio gol Goraždu

(Radost igrača Slobode nakon gola Kenana Delića na utakmici s Goraždem – Foto: Darko Zabuš, TL)

Fotografija našeg reportera Darka Zabuša najbolje pokazuje radost igrača Slobode nakon što je Kenan Delić u 70. minuti sa 11 metara postigao gol, koji će, ujedno, biti i pobjeda protiv čvrstih Goraždana.

Razloga za radost je zaista bilo, tim više što su ‘crveno-crni’ u drugom poluvremenu odigrali vrlo dobro, a tokom utakmice tri puta im je stativa uskratila radost pogotka.

Jedan gol za tri boda i očuvanje prednosti od pet bodova nad Stupčanicom, jedinim pratiteljem na putu ka Wwin ligi BiH.

Mogu se na društvenim mrežamna pročitati kritike o igri Slobode. Valjda je jedan gol malo ili se smatra da kao lider mora svakome uvaliti 3-4 komada. Ipak, najvažnije su pobjede.

Kritikama je bilo mjesta protiv Radnika iz Hadžića, jedinog tima kome Sloboda nije zabila gol i koji je uspio uzeti bod. No, za većinu drugih utakmica kritike su nepotrebne.

Sloboda, naime, već 11 kola ne zna za poraz, koji je posljednji put doživjela 4. novembra prošle godine u Gračanici protiv Bratstva (2:0). Ostvareno je osam pobjeda i tri remija. Drugoplasirana Stupčanica je u isto vrijeme doživjela dva poraza.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola. Možda nešto malo teži raspored ima tim Zlatana Nalića, ali i pet bodova više. Čak bi i u slučaju istog broja bodova s Olovnjanima Sloboda bila prvak, jer je dobila oba susreta sa Stupčanicom.

Treba vjerovati da će ‘crveno-crni’ odigrati do kraja onako kako se očekuje i vratiti se u elitu bh. nogometa. Svaka je utakmica važna, i na svakoj svi protiv Slobode igraju “na nož”, u želji da skinu “skalp” lideru.

Ali, isti problem imaju i u Stupčanici, pa je pet bodova zaostatka za ekipom s Tušnja, ipak, preveliko da bi se dogodilo prvoklasno iznenađenje i da se u Tuzli naredne sezone ne igraju premijerligaške utakmice (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *