Epilog sukoba navijača Veleža i Željezničara: Dvojica teže, dvojica lakše povrijeđenih

U sukobu navijača FK Željezničar i FK Velež koji se dogodio u nedjelju u Mostaru dvije osobe zadobile su teže ozlijede, a dvije lakše, izvijestili su u ponedjeljak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako se navodi u policijskom izviještaju, u nedjelju u 13 sati Policijska uprava Mostar je obaviještena da je u naselju Luka došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, gdje je došlo do sukoba veće grupe navijača FK Željezničar – Manijaci (oko 100) i Red Army – FK Velež, prenosi Faktor.

Odmah su na mjesto događaja izašle sve raspoložive policijske patrole i situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu.

Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobili su M. H. (1999) i E.M. (1988) iz Mostara dok su lakše povrijeđeni D.K. (2000) i S.S. (1984) također iz Mostara, navode iz MUP-a.

Također dodaju da su na mjestu događaja pronađene i izuzete palice i ostala sredstva korištena u narušavanju javnog reda i mira.

– Izvršeno je pojedinačno legitimisanje navijačke grupe Manijaci i svi su pod pratnjom policije predati policijskim djelatnicima PU Konjic u mjestu Aleksin Han koji su ih propratili i predali policijskim djelatnicima MUP-a KS – piše u policijskom izvještaju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *