Emir Softić, predsjednik privremenog UO UKC Tuzla

Vlada FBiH u četvrtak je razriješila dužnosti dosadašnje članove upravnih i nadzornih odbora više zdravstvenih odbora u Federaciji BiH, te imenovala nove.

Na razdoblje od četiri godine imenovani su članovi Nadzornog odbora Zavoda za javno zdravstvo FBiH u sastavu Ludvig Letica, predsjednik, te članovi Arif Velić i Sanjin Musa.

Na isto razdoblje imenovani su i članovi Upravnog odbora ovog zavoda u sastavu Mirza Terzo, predsjednik, te članovi Marina Bera, Lejla Pašović Kovač, Slađana Šarac i Adnana Maksumić.

Također, na razdoblje od četiri godine, danas su imenovani i članovi Nadzornog odbora Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH i to Jadranka Knežević, predsjednica, te članovi Mevlida Paldum i Sanela Dostović-Halilović.

Imenovani su i članovi Upravnog odbora ovog zavoda, i to Dženana Bešlija, predsjednica, te članovi Anamarija Magazinović, Ivana Talić, Lejla Rožajac i Elma Ćatović Baralija na razdoblje od četiri godine.

Vlada FBiH je imenovala i privremeni Upravni odbor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, na razdoblje do tri mjeseca, u sastavu Emir Softić, ppredsjednik, te članovi Adnan Muslimović, Dževad Ahmetović, Adnan Behram, Azra Gutić-Hodžić, Tomislav Marić i Jasmin Osmančević.

Jasmin Kapetanović imenovan je za predsjednika Upravnog odbora KCUS-a, a Lejla Brčić, Ernela Eminović, Muvedeta Butmir-Ćedić, Ajdin Zulić, Diana Štimjanin – Koldžo, Nusret Popović, Mladen Čuturić, Amra Karić i Josip Nikolić za članove.

Za članove Upravnog odbora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar imenovani su Miro Leventić, predsjednik, te članovi Zvonko Landeka, Edin Obradović, Vedran Marčinko, Vesna Brkić, Senada Vujica, Fila Raguž, Ružica Biloš, Snježana Marić i Nedžad Jusić.

Danas su razriješeni vršitelji dužnosti predsjednika i članova Nadzornog odbora J.P. Filmski Centar Sarajevo, d.o.o.

Za nove vršitelje dužnosti su, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca, imenovani Ante Batarilo, predsjednik, te članovi Izet Bajrović i Adnan Džindo.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Vlada je opunomoćila Jasminu Pašić, ističe se u priopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *