Ella Dvornik odlučila se za ovaj estetski zahvat među prvima u Hrvatskoj

Neželjena tetovaža nešto je što može stvoriti osjećaj frustracije, nezadovoljstva, čak i srama, a do sada se na njihovo uklanjanje moralo odlaziti čak i do Sjedinjenih Američkih Država ili Dubaija

0
221

Potrebna su tri tretmana, svaki u razmaku od četiri tjedna, a oporavak je minimalan. Posljedica je blago crvenilo kože koje brzo prolazi.

Neželjena tetovaža nešto je što može stvoriti osjećaj frustracije, nezadovoljstva, čak i srama, a do sada se na njihovo uklanjanje moralo odlaziti čak i do Sjedinjenih Američkih Država ili Dubaija. Riječ je o jednom od estetskih zahvata koji je na “zlu glasu” kao vrlo bolan i neefikasan.

Sada, zahvaljujući najnovijoj i trenutačno najboljoj tehnologiji na svijetu, takvi strahovi postaju prošlost. Blogerica i influencerica Ella Dvornik među prvima je u Hrvatskoj uklonila tetovažu na leđima u jednoj privatnoj zagrebačkoj poliklinici uz pomoć Lumenis PiQo4 lasera.

PiQo4 revolucionarna je tehnologija, odobrena od FDA za uklanjanje benignih pigmentiranih lezija poput melazme, uklanjanje tetovaža i obnavljanje kože.

Pružajući trostruku vršnu snagu od starijih lasera, Lumenis PiQo4 omogućuje liječnicima rad s 15 mm u odnosu na veličinu točke od 2 do 4 mm, što znatno ubrzava vrijeme liječenja. Prosječna tetovaža može se tretirati za 30 sekundi ili manje. Štoviše, valne duljine 1064 nm i pikosekundni laserski impulsi sigurni su i učinkoviti za maslinaste ili tamnije tipove kože, dok su ostali sustavi ograničeni na svjetlije tipove, piše Večernji.

Kako svaka boja pigmenta apsorbira određenu valnu duljinu, Lumenis PiQo4 nudi četiri valne duljine kako bi tretirao najširi raspon boja pigmenta/tetovaža na najširem rasponu tipova kože. Njegove četiri valne duljine – 1064 nm, 532 nm, 650 nm i 585 nm – ciljaju na devet najčešće korištenih boja tetovaža u rasponu od svijetlonarančaste do tamnocrne, dakle crnu, plavu, crvenu, ljubičastu, zelenu i žutu.

Tretmani traju nekoliko minuta, čak i kada je riječ o relativno velikim tetovažama, a osjećaj boli, uz lokalnu anesteziju u obliku kreme ili lokalne anestezije koja se nanosi prije samog tretmana, sveden je na minimum.

Ovisno o veličini tetovaže i intenzitetu pigmenta, potrebno je nekoliko tretmana za potpuno uklanjanje tetovaže.

Prednost je PiQo4 tehnologije to da uklanja i neprofesionalne tetovaže, što prijašnjim tehnologijama nije bilo moguće. Lumenis PiQo4 revolucionarno je rješenje koje nudi novi pristup za sveobuhvatno obnavljanje kože, temeljeno na fotoakustičkoj energiji.

Sada je rješenje za toniranje PiQo4 postalo još svestranije s novim PicoFractional tretmanom koji nudi pomlađivanje kože uz poboljšanu neokolagenezu i nula zastoja.

PicoFractional, utječući na kolagen i elastin, djeluje na pomlađivanje kože i uklanjanje bora, uklanjanje ožiljaka te popravlja kožu oštećenu suncem. Potrebna su tri tretmana, svaki u razmaku od četiri tjedna, a oporavak je minimalan u vidu blagog crvenila kože koje brzo prolazi.

Tretman koji se izvodi uz pomoć Lumenis PiQo4 uređaja jest Hollywood Carbon Peel. Navedeni tretman ime je dobio zbog svoje popularnosti među hollywoodskim zvijezdama, što ne čudi, budući da nakon nanošenja crne karbonske maske i njezina uklanjanja laserom ten ostaje besprijekoran, poput porculana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here