Eldar Jusufović, novi direktor FK Sloboda

S obzirom na dugoročne tendencije kluba naglasio je da omladinski pogon treba biti generator budućih selekcija

0
186
fk sloboda predstavljanje novog direktora eldara jusufovica
Eldar Jusufović, novi direktor FK Slobode (Foto: D. Zabuš)

Na današnjoj konferenciji za medije FK Sloboda predstavio je novog generalnog direktora Kluba.

Riječ je o Eldaru Jusufoviću, diplomiranom ekonomisti iz Tuzle. Dugogodišnji je radnik u privatnom sektoru prodaje i marketinga i navijač Slobode, a proteklih više od godinu dana radio je na poboljšanju marketinga u našem Klubu.

“Poznajem situaciju u Klubu, dosta pozitivnih stvari se dogodilo u posljednje vrijeme oko Kluba. Mislim da imamo dosta mogućnosti i slijedi nam dosta mukotrpnog rada u narednom periodu. Zahtijevat ću da se poštuje Klub, da se radi i da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je uspješna i stabilna Sloboda”, rekao je Jusufović.

Eldar je u svom obraćanju istakao i planove  i ciljeve koje želi ispuniti u narednom periodu.

“Moja želja i jedan od zadataka je i organizacija međunarodnog memorijalnog turnira ‘Mustafa Hukić’, gdje ćemo okupiti klubove iz regije i oživjeti sjećanje na legendarnog fudbalera Slobode i velikana bh. fudbala, rahmetli Mustafu Hukića – kazao je.

S obzirom na dugoročne tendencije kluba naglasio je da omladinski pogon treba biti generator budućih selekcija, posebnu pažnju imperativno ću usmjeriti na jačanje svih selekcija omladinskog pogona, njihovu promociju i osnaživanje.

“Finansijska stabilnost kao važan faktor funkcionisanja kluba je imperativ kao i formiranje stabilne sredine za investitore i sponzore, a koja se može postići samo predanim i transparentnim radom. Posebno mi je važno uspostavljanje sistema podrške FK Sloboda Tuzla od strane šire društvene zajednice. FK Sloboda mora biti stabilan klub jer mi, Slobodaši, to zaslužujemo”, istakao je Jusufović na današnjoj konferenciji za novinare.

Nije rekao, ali se to podrazumijeva da će, kao inokosni organ Kluba, primarno trebati raditi na realizaciji ciljeva i planova klupske uprave, kojoj će ubuduće polagati račune. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here