Eksplozije u fabrici raketnog goriva izazvale oštećenje 70 kuća

Oštećeno je, prema prvim procjenama, manje ili više, 70 kuća, a nijedna od njih nije oštećena tako da u njoj ne može da se stanuje

0
143
Nakon eksplozije oštećene kuće

U nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila u prigradskom beogradskom naselju Leštani u Srbiji, tačnije u firmi “Ede pro” koja se bavi proizvodnjom dijelova za rakete, turbomotora raketa i goriva, nastradala su dva radnika, a njih 16 je povrijeđeno.

Danas je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u posjeti ovom mjestu, rekao da je od posljedice eksplozije u fabrici “Ede pro”, oštećeno 70 kuća. Jutro poslije eksplozije u Leštanima prilaz fabrici je i dalje zabranjen, dok su građani noć proveli u strahu od novih eksplozija.

Vesić, koji je jutros obišao Leštane i razgovarao sa mještanima i rukovodstvom opštine Grocka, rekao je za RTS da je formirana komsija koja će utvrditi visinu štete.

“Oštećeno je, prema prvim procjenama, manje ili više, 70 kuća, a nijedna od njih nije oštećena tako da u njoj ne može da se stanuje”, rekao je on.

Naveo je da jedna kuća “ima malo veće kratere, veličine od oko jednog metra na krovu”, te dodao da će njena sanacija početi već danas, kao i da će jednokratna pomoć porodicama nastradalih biti isplaćena.

U fabrici dežuraju dvije vatrogasne ekipe, ali novih detonacija nije bilo.

Uzrok eksplozije nije još poznat, a RTS prenosi da je nastavljena pretraga terena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here