Eko-ronilačka grupa invalida Lukavac treća u podvodnom streljaštvu

Na ovom takmičenju, iz Bosne i Herecegovine, učešće su uzeli takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

Takmičenje se odvijalo u disciplini Precision Traditional, u kategoriji muškarci i žena

Na gradskom bazenu Dudova Šuma u Subotici održano Prvenstvo Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnom streljaštvu “SUPRECISION 2023”. Organizator takmičenja bio je KPA Spartak iz Subotice uz pokroviteljstvo Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS) i Saveza za podvodne aktivnosti Vojvodine (SPAV).

Takmičenje se odvijalo u disciplini Precision Traditional, u kategoriji muškarci i žene, a po pravilima svjetske ronilačke asocijacije CMAS.

Na ovom takmičenju, iz Bosne i Herecegovine, učešće su uzeli takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

U ekipnom plasmanu najbolji su bili domaćini iz KPA Spartak Subotica – sa 1280 bodova, drugo mjesto su zauzeli takmičari ronilačkog kluba Danubius Spasilac iz Novog Sada sa 1060 bodova, dok je treće mjesto pripalo timu Eko-ronilačke grupe invalida sa ­­osvojenih 760 bodova.

”U okviru gradskog bazena Dudova šuma u Subotici nalazi se jedan bazen koji je pod kupolom, dimenzije bazena su 50x23x2,2 m, sa temperaturom vode u bazenu je od 26 ºC do 28 ºC. Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji kanton u Federaciji sa najrazvijenijom privredom. Po pitanju prihoda i broja preduzeća nemože se povući paralela sa ovim dijelom Vojvodine koji gravitira Subotici, Za nepovjerovati da su ljudi, koji se bave prvenstveno poljoprivredom, stvorili uslove za razvoj sportova na vodi, izgradili kompleks bazena sa jednim bazenom pod kupolom koji omogućava mladim ljudima da treniraju tokom čitave godine, a da mi u Tuzlanskom kantonu sa ovakvom privredom nismo u mogućnosti ni razmišljati o tome”, kažu iz Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *