Edinu Vranju određen pritvor

Vranj se tereti za isti slučaj koji je vođen u Tužilaštvu BiH. Ime Edina Vranja se nije našlo u optužnici i on je oslobođen svake sumnje.

0
266
Edinu Vranju u Beogradu udređen jednomjesečni pritvor

Edin Vranju, koji je uhapšen u Srbiji zbog navodno počinjenih ratnih zločina u Goraždu, odnosno za navodno maltretiranje zarobljenih pripadnika Vojske RS-a u zgradi ZOIL-a određen je jednomjesečni pritvor.

Odluka je to Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu gdje je danas održano ročište.

Vranj se tereti za isti slučaj koji je već vođen u Tužilaštvu BiH i zatvoren što se tiče njega. U tom predmetu provedena je temeljita istraga i podignuta optužnica. Ime Edina Vranja se nije našlo u optužnici i on je oslobođen svake sumnje.

MUP Srbije uhapsio je Vranja u nedjelju na GP Uvac kod Priboja zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv ratnih zaroblјenika na području Goražda od januara 1993. do oktobra 1994. godine.

On se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zaroblјenika srpske nacionalnosti, koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Zbog ovog slučaja BiH je jučer povukla ambasadoricu iz Srbije, a istovremeno se ambasador Srbije odbio odazvati pozivu Predsjedništva BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here