Edin Džeko na korak od potpisa za Fenerbahče

0
213

Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko na korak je od potpisa za Fenerbahče, a transfer bi se trebao ozvaničiti naredne sedmice, tvrdi jedan od najpopularnijih turskih listova Sözcü.

Pomenuti list je bombastično objavio ovu vijest na naslovnici, navodeći da je kapiten reprezentacije BiH posljednjih dana boravio na odmoru u Turskoj, te da je postigao dogovor za prelazak u jedan od najvećih turskih klubova.

Kako tvrdi Sözcü, predsjednik Fenerbahčea Ali Koc, koji je na toj funkciji od 2018. godine, zaključio je ugovor s Džekom koji će biti objavljen sljedeće sedmice, piše Klix.ba..

Iako se i u prošlosti najavljivalo da bi Dijamant mogao preći u Fener, ispostavilo se da su u pitanju medijska nagađanja. Ipak, ovoga puta ne čini se nerealnim da se odluči za takvu opciju.

Džeko je već u ozbiljnim nogometnim godinama, a ugovor s Romom važi mu do kraja naredne sezone. Njegova visoka plata je jedan od problema za Vučicu koja je spremna da ga proda i zamijeni mlađim napadačem, te bi naš napadač nakon pet godina mogao napustiti Vječni grad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here