Džumbus u glavama: Imamovićeva javna segregacija tuzlanske djece (Foto)

Juče sa sjednice Gradskog vijeća (tema aerozagađenje), gradonačelnik je izjavio: “Ugradićemo prečišćavače zraka za djecu u vrtićima i obdaništima. Ali, samo za one čiji je osnivač Grad”!

Potpuna logička i etička katastrofa, ako nije pomračenje pameti. Pa, čija su to djeca za koje nema mjesta u javnim ustanovama i da li plaćaju porez roditelji samo one djece koja imaju smještaj u vrtićima “čiji je osnivač Grad” i koji su time budžetski subvencionirani!?

Uostalom, koja je to vrsta javnog interesa koji na ovako morbidan način promovira administrativno-sistemsku segregaciju naše djece i unuka.

Montruoznost takvog načina razmišljanja potpuno je zastrašujuća, a posebno zbog toga što je taj morbidni javni ispad bez presedana, među hrpom vijećnika, prošao potpuno nezamijećeno.

Gotovo da, i po posljedičnim efektima, neuporedivo veća opasnost po “zdravlje javnog morala”, a i generalno, vreba iz glava neodgovornih lokalnih dužnosnika, nego iz dimnjaka svekolikih aerozagađivača. (D.Č. – Foto: ts)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Ako je ovako izjavio,treba mu specijalisticki ljekarski pregled.G-dine Jasmine gradonacelnice ni IZVINJENJE ne pomaže.

  2. Stagnacija misli stagnacija ideja … truli putokazi spram kojih se besprizorno okreću ljudi … djeca u smrdogradu imaju perspektivu….točan zbroj netočnih podataka govori u prilog preranih smrti..,, glasački stroj izumire ….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *