Džindić: Moguć raskid ugovora za Blok 7

Kineski partner predložio određene korekcije na glavnim komponentama tog projekta i da Elektroprivreda nažalost takvo nešto ne može prihvatiti

0
411
Moguć raskid ugovora s Kinezima o bloku 7 (Foto: Arhiva)

U Sarajevu je danas održana tematska sjednica Vlade FBiH posvećena stanju u energetskom sektoru u FBiH.

Raspravljano je i o Bloku 7, obzirom da je Parlament FBiH od resornog ministarstva tražio da se dostave zaključci o kojima bi raspravljao. Ta informacija je, kako je kazao ministar industrije, energetike i rudarstva, Nermin Džindić, proslijeđena Upravi Elektroprivrede, koja ju je analizirala, uključujući interne i eksterne eksperte iz te oblasti, koji su predložili nekoliko varijanti o kojima je danas vođena rasprava, prenose Vijesti.ba.

– Jako je osjetljiva tema. Vjerovatno znate da je kineski partner predložio određene korekcije na glavnim komponentama tog projekta i da Elektroprivreda nažalost takvo nešto ne može prihvatiti u ovom trenutku, i da treba naći načina kako nastaviti ili kako raskinuti ugovor na pravno ispravan način.

Dakle, dvije su opcije, ići će na Parlament, koji će o njima detaljno raspraviti. A Parlament je u suštini i onaj koji je dao finalnu saglasnost na potpisivanje ovakvog ugovora – naveo je Džindić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here