Džemidžić: Zadovoljni smo što smo za pet mjeseci radove na hibridima doveli u završnu fazu

Adnan Džemidžić, prvi operativac Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kazao je da je prva faza projekta izgradnje hibridnih terena na stadionima u BiH pri kraju.

On je, govoreći za stranicu Saveza, uz opasku da je bilo dosta pritužbi pojedinih klubova zbog kašnjenja radova, rekao da su podizanjem travnatih podloga na stadionima otkriveni mnogo nedostaci u podzemnoj infrastrukturi na objektima izgrađenim prije više od desetljeća.

– Ne očekujući da ovi problemi mogu usporiti, ili zaustaviti radove na pripremi podloge za postavljanje novog terena, FSBiH je sistematično i odgovorno pristupio ovom zadatku. Na svim objektima se vrši stručan i profesionalan nadzor odgovornih ljudi, angažovanih od strane FSBiH, kako bi se ovaj projekat sproveo u cjelosti na svim odabranim lokacijama – objašnjava generalni sekretar FSBiH i nastavlja:

– Kada uzmemo sve okolnosti, od vremenskih do tehničkih, moramo biti zadovoljni da smo u vremenskom periodu od pet mjeseci uspjeli dovesti u završnu fazu četiri planirana terena sa hibridnom travom. Ovdje se prevashodno radi o kapitalnim ulaganjima, velika sredstva se investiraju u objekte klubova i lokalnih zajednica.

Džemidžić je dodao kako je FSBiH svjesni činjenice da ljudi u klubovima s velikim nestrpljenjem priželjkuju završetak radova na hibridima i da je Savez ovim projektom pokazao spremnost da zajedno s klubovima i lokalnim zajednicama investira u razvoj fudbala.

– Ovi travnati tereni će biti napravljeni po vrhunskim standardima, što će omogućiti bolje uvjete za rad i brži razvoj generacijama mladih igrača – kaže Džemidžić i napominje da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu od osnivanja FSBiH.

Iako je najavljivano da će u septembru početi radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom, a poslije toga u Trebinju, Doboju, Širokom Brijegu i Posušju, Džemidžić je saopćio da će naredna faza rekonstrukcije terena i postavljanja nove podloge uslijediti u prvom kvartalu 2023. godine.

Za sada su radovi završeni na stadionu u Banjoj Luci, a Sloboda, Tuzla City i Sarajevo zbog radova na Tušnju, odnosno Koševu, domaće utakmice pred svojim navijačima trebali bi igrati na proljeće naredne godine. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *