Džeko: Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice onda ne treba ni da igramo

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko obratio se danas javnosti na konferenciji za medije naše selekcije.

Najavio je sutrašnji okršaj s Luksemburgom na Bilinom polju.

“Luksemburg više nije reprezentacija kakva je bila prije deset godina. To su pokazali i zadnji put u Zenici, kao i u SLovačkoj gdje je bilo 0:0. Očekujemo tešku utakmicu, ali spremni smo”, rekao je Džeko i dodao:

“Tek su prošle tri utakmice i sigurno sada kad se pogleda tabela – nije baš najbolja. No, mi smo igrali s Portugalom, a Slovačka još nije. Pobijedili su na Islandu, ali su izgubili dva boda kod kuće protiv Luksemburga. Sutra trebamo dati maksimum, pokušati pobijediti i da dobijemo da tri boda gdje su Slovaci izgubili dva. Najbitnije je da nakon zadnje utakmice budemo tamo gdje trebamo i želimo biti.”

Nije se složio s konstatacijom novinara da je situacija zabrinjavajuća nakon poraza od Slovačke i Portugala.

“Nije zabrinjavajuće. Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice onda ne treba ni da igramo. Kad pogledate naš raspored, igrali smo s tri najbolja protivnika u grupi. Očekivali smo više od tri boda. Ako ništa bar jedan bod više, koji bi na neki način oduzeo Slovacima ta dva boda. Trebamo pogledati i to da je u prve dvije utakmice falilo dosta naših igrača. Situacija nije zabrinjavajuća. Sve je otvoreno i u našim rukama. U to sam sto posto siguran. Utakmica sutra je ključna”, istakao je Džeko.

Utakmica BiH i Luksemburga igra se u utorak od 20.45h. (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *