Dvostrukog ubicu, Aleksu Micana, bjegunca iz KPZ Zenica, uhapsili u Londži!

Policijska potraga za dvostrukim ubicom Aleksom Micanom, koji se jučer nije vratio sa dopusta na odsluženje kazne u Kazneno-popravni zatvor Zenica, okončana je oko 9.30 sati.

iz kpz zenica pobjegao dvostruki ubica aleksa mican pusten na dopust
Aleksa Mican – vraćen u KPZ Zenica (Foto: Facebook)

Mican je uhapšen u zeničkom naselju Londža i u toku je njegovo privođenje u KPZ Zenica – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Na njegovom su lociranju policajci Policijske uprave Centar Uprave policije MUP-a ZDK radili zajedno sa službenicima Obavještajno-sigurnosne službe Bosne i Hercegovine (OSA) te Federalne uprave policije.

Brojne policijske snage od jučer su bile na terenu te su tragali za Micanom.

Zenička policija sinoć ga nije pronašla u zeničkom naselju Lukovo polje – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

– Prijavu iz Kazneno-popravnog zatvora Zenica, da se zatvorenik Aleksa Mican nije vratio sa dopusta, dobili smo jučer i od tada se vrši potraga. Policija provjerava sve lokacije gdje bi se mogao nalaziti, a bila je dojava da se nalazi u zeničkom naselju Lukovo polje.

Izvršen je pregled u tom naselju, ali nije pronađen na toj lokaciji.

Podsjećamo, Mican iz Zenice je ubio 2004. godine Senada Lepiricu iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme „IT Computers“, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet laptopa. Osuđen je na 25 godina zatvora, a iza zidina Kazneno popravnog zavoda u Zenici robija već 19 godina.

Podijeli

One comment

  1. Ovaj felsavi, pa nekakav Stojnic itd? Imaju li te nase zrtve ikog zivog? Felsavi mucan dobi za dvojicu momaka 25 umjesto dozivotnu ili bar 40 godina. Kazne se moraju duplirati pa ce malo ko pucati. Radite kao sto je Jugoslavija radila. Imala je najmanji kriminalitet u Evropi!! pogodi zasto

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *