Dvoje učenika iz Prijedora i Banjaluke zaraženi virusom korona

Јedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Banjaluci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas novi virus korona potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je za medije direktorka ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka đaka, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, u skladu sa procedurama.

– Učenica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac, takođe, pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme – kaže direktorka ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

Јedan učenik srednje Mašinske škole iz Prijedora pozitivan je na virus korona, a ovu informaciju uprava škole dobila je danas u popodnevnim satima.

Direktorica Mašinske škole Dijana Šobot objasnila da je učenik bio samo prvi dan, odnosno u utorak u školi, u grupi sa još devet đaka.

– Danas popodne dobili smo informaciju da je naš učenik pozitivan na virus korona, prema uputstvu smo obavijestili Higijensko-epidemiološku službu i oni su u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo RS krenuli u dalju proceduru. Grupa učenika koja je sa tim učenikom u utorak bila u školi biće poslata u izolaciju – rekla je Šobot.

On je istakla da je Mašinska škola uradila sve u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo.

-Sa njim je u utorak u grupi bilo devet učenika kada su se upoznavali sa rasporedom i dobili opšte informacije za rad. Mi nismo znali da je on testiran, a juče i danas nije bio na nastavi – rekla je ona. (rs)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *