Dvodnevna obustava saobraćaja u tuzlanskom naselju Husino

Zbog radova na asfaltiranju magistralnog puta Živinice-Šićki Brod (u naselju Husino) sutra i u četvrtak (23. i 24.12.) bit će potpuno obustavljen saobraćaj, saopćio je BIHAMK.

Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Međaša ili preko Donjih Dubrava i Par sela.

Podsjetimo, radovi na raskrsnici Husino traju već oko četiri mjeseca nakon čega će se kvalitet i sigurnost saobraćaja na ovoj dionici poboljšati.

Nakon okončanja radova saobraćaj na ovoj dionici biće dosta sigurniji kako za vozače tako i za pješake, a skratit će se i vrijeme putovanja.

Naime, radi se o raskrsnici tri gradske ulice i magistralne ceste, koja je prema ranijim studijama označena kao neadekvatna i smatrala se crnom tačkom prema velikom broju nesreća na ovoj lokaciji.

Iz JP Ceste FBiH kažu da vrijednost radova iznosi oko 900 hiljada KM plus PDV, a u pitanju su kreditna sredstva Svjetske banke i Evropska investicijske banke za modernizaciju cesta u FBiH.

Prema projektu, nova raskrsnica predstavlja modifikovanu jednotračnu kružnu raskrsnicu sastavljenu od dva kružna dijela vanjskog precnika 33 metra sa kolovoznom trakom širine šest metara i provoznim dijelom širine 1,50 metar koji su međusobno povezani kontinualnom saobraćajnicom širine 6 metara. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *