Dvije pobjede u razmaku od nepuna 4 sata: Sloboda osvojila turnir “Osijek 2022”

Rukometaši tuzlanske Slobode pobjednici su jednodnevnog turnira "Osijek 2022", pobijedivši dva hrvatska premijerligaša

0
261
Ekipu je u odsustvu Siniše Markote vodio Damir Cipurković (Foto: D. Zabuš, arhiva)

Rukometaši tuzlanske Slobode pobjednici su jednodnevnog turnira “Osijek 2022”, nakon što su slavili i u drugoj utakmici na turniru, pobijedivši hrvatskog premijerligaša Moslavinu Kutinu rezultatom 28:25 (15:17).

Nakon što su u prvoj utakmici slavili protiv domaćina turnira Osijeka (31:30), Tuzlaci su u razmaku manjem od četiri sata izmedju dvije utakmice, zabilježili drugu pobjedu u pripremnom razdoblju.

Bez obzira na ishod posljednje utakmice turnira između Osijeka i Moslavine Kutine (17 h), Tuzlaci su osvojili pobjednički pehar, pokazavši da se vraćaju u pravu formu pred početak sezone.

Igrači Moslavine Kutine riješili su u svoju korist prvo poluvrijeme, koristeći umor “solara” od prve utakmice. Ipak, u nastavku su “crveno-crni” pokazali da imaju još snage i energije, odigrali su vrlo dobro drugo poluvrijeme i konačno zabilježili sigurnu pobjedu – 25:28.

U ekipi Moslavine 12 igrača postigla su po 2 gola.

Za Slobodu su golove postigli: Suhonjić 7, Ovčina 6, Bečić 5, Vujović, R. Čajić, Pirić i Milkunić po 2, dok su po gol postigli Mehinagić i Đukić.

U odsustvu prije desetak dana operiranog trenera Siniše Markote, ekipu je u Osijeku vodio njegov pomoćnik, Damir Cipurković. Očekuje se da će Markota u ponedjeljak ponovo preuzeti vođenje treninga svog tima.

Naredne dvije pripremne utakmice Sloboda će odigrati krajem iduće sedmice u gostima protv subotičkog Spartaka i šabačke Metaloplastike. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here