Dvije naoružane maskirane osobe opljačkale poštu u Mostaru

Pljačka se dogodila jutros u 7:30 sati u južnom mostarskom naselju Rodoč, te policija provodi sve zakonom previđene radnje kako bi uhapsila počinioce

Dvije maskirane osobe jutros su u Mostaru opljačkale poštu uz prijetnju vatrenim oružjem i odnijele za sada neutvrđenu količinu novca, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

dvije maskirane osobe jutros opljackale postu u mostaru
Policija traga za pljačkašima koji su seudaljile u nepoznatom pravcu (Foto: Ilustracija)

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić pljačka se dogodila jutros u 7:30 sati u južnom mostarskom naselju Rodoč, te policija provodi sve zakonom previđene radnje kako bi uhapsila počinioce.

“Dvije nepoznate maskirane osobe uz prijetnju pištoljem otuđile su neutvrđeni iznos novca i udaljili se u nepoznatom smjeru vozilom Golf 5 sive boje”, kazao je Marić za Klix.ba.

Ističe da policijski službenici tragaju za počiniocima i poduzimaju sve zakonom previđene radnje kako bi ih priveli pred lice prave. Policijski službenici su na mjestu događaja uradili uviđaj, a više detalja bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom previđene radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja i utvrđivanja okolnosti koje su prethodile krivičnom djelu u Mostaru. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *