Nudimo vam dva posna recepta na jednom tanjiru, a ručak je kao u elitnom restoranu.
Uživat ćete u svakom sočnom zalogaju.
Potrebni sastojci:
2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike bijelog vina
1 kašičica senfa
3 čena bijelog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
sjeckan peršunov list
maslinovo ulje
Za restovan krompir potrebno je:
500 g krompira
1 glavica crnog luka
crvena mljevena paprika
mljeveni biber
so
ulje
Priprema:
Ribu poluzamrznutu očistiti i izvaditi utrobu. Odsjeći glave i dobro oprati. Isjeći po želji ili ostaviti cijelu. U litar vode sipati 2-3 kašike alkoholnog sirćeta i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.
U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja. Dodati vino, senf, izdrobljen bijeli luk, biber po mogućnosti bijeli, sjeckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu, pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj, pa staviti ribu i preliti je ostatkom nadjeva. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri. Treba joj oko pola sata da se lijepo isprži sa okretanjem. Divno miriše, a ukus je neopisivo dobar.
Priprema za krompir
Krompir skuhati, može u ljusci ili oguljen. Isjeći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i sjeckanog peršnunovog lista, pa dobro izmiješati. Servirati toplo sa ribom.
Uživajte u vrhunskom ručku, kao da ste u elitnom restoranu! (bdd)