Dva kandidata porijeklom iz BiH: Hostert i Ahmetović ulaze u Bundestag

Adis je desna ruka premijera pokrajine Niedersachsen. Roditelji su mu iz BiH, a i u svojim ranijim izjavama je isticao da je vezan za BiH

0
298
Jasmina Hoster i Adis Ahmemtović u Bundestagu (Foto: Internet)

Njemački Bundestag u budućem će sazivu imati dva poslanika porijeklom iz naše zemlje – Jasminu Hostert i Adisa Ahmetovića.

Jasmina je rođena 1982. godine u Sarajevu kao Jasmina Pašić. Tokom agresije na BiH, u oktobru 1992. ranjena je u padu granate na Sarajevo, prilikom čega je ostala bez ruke.

– Za BiH ću sve uraditi da krene putem prosperiteta i da Njemačka uloži napore kako bi BiH postala dio EU. Nadam se da ćemo tu biti uspješniji – izjavila je Jasmina ranije.

“Gotovo je. Ovo je nevjerojatno! Zahvaljujem vam svima!”, objavio je večeras na društvenim mrežama Ahmetović (SPD). Na ovu njegovu objavu pristigao je veliki broj čestitki kako građana iz BiH, tako i iz Njemačke.

Inače, Adis je desna ruka premijera pokrajine Niedersachsen. Roditelji su mu iz BiH, a i u svojim ranijim izjavama je isticao da je vezan za BiH.

U SPD se učlanio još kao učenik srednje škole, da bi već sa 17 godina postao zamjenik predsjednika organizacije mladih SPD-a za regiju Hannover. (VB)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here