3 0 komentara

  1. A tako je kada se godinama dozvoljava da svako svoju kanalizaciju spoji na ove rijeke, Pa čak i UKC Tuzla ima dio svoje kanalizacije koju ispušta a lako je to vidjeti (i osjetiti) već od malog mosta u Skojevskoj gdje se nalazi prvi “nelegalni” ispust pa sve do onog velikog ispod same Gradine a što je nasuprot velikom dječijem igralištu Grbavica.

    • Radi se o tome da se dugoročna komunalna investicijska politika svodi na predizborne asfalterske banalnosti, dok se paralelno neshvatljivom indolencijom tolerira nekontrolirana rijeka fekalije duž cijele Tuzle. Ključne infrastrukturalne esencijalne stvari su “puštene nizvodu”: gazdovanje otpadnim vodama, daljinsko grijanje, vodosnabdijevanje, aerozagađenje i interni saobraćaj-obilaznice. Eksplozija stanogradnje samo će ekspresno dovesti do dramatičnog srednjeročnig kolapsa navedenog, pošto su rješenja daleko od periferalija “podizanja većinskih ručica” u Gradskom vijeću. Prekasno je.

      • ….o tome ce se mali mozak baviti tek kad to postane uvjet za “dzabnu” lovu iz EU…do tad, neka tece zuta rijeka, vecini gradskih vijecnika to i ne smeta….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *