Dudić u suzama: Ovo je za sve Mostarce, ostat će zapisano u historiji!

Rođeni su tako prekinuli post od 36 godina bez trofeja, ali i osvojili prvi trofej u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine

0
77
fedja_dudic
Feđa Dudić, sada već bivši trener Veleža (Foto: arhiva)

Fudbaleri Veleža osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine za 2022. godinu. Rođeni su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali FK Sarajevo.

Trener Rođenih Feđa Dudić nije skrivao sreću nakon velikog uspjeha, prenosi zvanična stranica FK Veleža.

“Presretan sam. Kada vidim sreću na licima ljudi znam koliko se zaista vesele. Prvo poluvrijeme ove utakmcie je naše najlošije ove sezone. Osjetio se strah, noge su bile vezane, toliko puta smo dali loptu u noge fudbalerima Sarajeva. Dvije ili tri kontre fenomenalno gdje su trebali povesti. U drugom poluvremenu napravili smo adekvatne izmjene, vratili se u sistem koji smo trebali i mislim da smo kontrolsiali meč. Nismo stvorili prilike, ali smo kontrolisali. Na kraju, ko vas pita? Pamti se samo pobjednik”, rekao je Dudić, a potom uz suze dodao:

“Ovo će ostati zapisano u historiji i drago mi je da smo s ovom ekipom u manje od tri godine od druge lige, doveli je do trona. Neka uživaju Mostarci, neka uživaju Veležovci. Ja ovu pobjedu poklanjam za svog prijatelja Smajila Hodžića koji bi sigurno sada bio sretan jer redovao se svakom mom uspjehu. Znam da me gledao s neba i da je bio uz mene večeras.

Rođeni su tako prekinuli post od 36 godina bez trofeja, ali i osvojili prvi trofej u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine.

Posebno se radovao Omar Pršeš koji je bio jedan od strijelaca sa 11 metara. Ono što nije uspio u Slobodi, ostvario je u Veležu – osvojio jedan veliki trofej!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here