Dudić napustio Velež i preuzima ekipu Sarajeva

Na svom Facebooku profilu Dudić je rekao da je odluka samo njegova i da je neće komentirati, a onda se oprostio od svog sada već bivšeg kluba

0
131
fedja_dudic
Feđa Dudić, sada već bivši trener Veleža (Foto: arhiva)

Feđa Dudić više nije trener Veleža. Najuspješniji strateg Rođenih u novijoj historiji kluba odlučio je dići sidro nakon što je okončana sezona u kojoj je Velež osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Da Dudić više neće voditi Velež potvrdio je predsjednik kluba Senad Husnić. On je u izjavi za SportSport.ba kazao da je menadžment kluba sinoć obavio razgovore s Dudićem, poslije sastanka su pretpostavljali da je sve dogovoreno, a da ih je trener jutros obavijestio da odlazi.

Prema podacima Transfermarkta, 39-godišnji trener je Velež vodio na 99 utakmica. Ostvario je 50 pobjeda, 26 remija i 23 poraza.

Dudić će preuzeti kormilo Sarajeva.

Mnogi su iznenađeni ovom odlukom, a sada se po prvi put oglasio i sam Dudić. Na svom Facebooku profilu rekao je da je odluka samo njegova i da je neće komentirati, a onda se oprostio od svog sada već bivšeg kluba.

“Došlo je vrijeme za rastanak. Odluka koju sam donio bila je vrlo teška. Razloge odlaska neću da komentarišem i isto bih zamolio sve ostale, ta odluka je na kraju samo moja. Sjećajmo se i spominjimo zlatne trenutke zajedno provedene. Želim iz Veleža da ponesem samo lijepe uspomene koje nikada zaboraviti neću. Klub sam vodio srčano i uvijek štitio njegove interese. Za skoro tri godine ostvarili smo dosta toga i unijeli sreću i radost u mnoge živote. Zahvaljujem se svima na podršci za vrijeme provedeno u Mostaru, prije svega mojim igračima i saradnicima, direktoru i predsjedniku kluba, upravnom odboru, navijačima, Red Army i svima kojima je Velež u srcu. Ko god dođe za trenera dajte mu maksimalnu podršku odmah u početku, jer će mu biti potrebna. Biću vaš veliki navijač na predstojećim utakmicama u Evropi“, napisao je Dudić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here