DTV “Partizan” sve drugo samo ne priča o jednostavnosti i lagodnosti ostvarenja očiglednog interesa svih građana MZ Kreka (Foto/Video)

0
610

Na radost brojnih Krečana, Tuzlaka i moju ličnu, ovih dana se privode kraju radovi na obnovi zgrade DTV “Partizan”, sa dvije osnovne funkcionalne cjeline, ambulantom i prostorijama MZ Kreka i ona poprima svoj konačan i prepoznatljiv novi-stari izgled. Međutim, gradnja Doma DTV “Partizan” u Kreki jeste sve drugo, samo nije priča o jednostavnosti i lagodnosti ostvarenja očiglednog interesa građana MZ Kreka.

Trebalo je da prođe gotovo pet godina od jednoglasne podrške GV Tuzla inicijativi “Obnova DTV Partizan ” koju sam u proceduru uputio u maju 2015. godine, na prijedlog UG “Kreka”, na čijem čelu se nalazio Derviš Čičko i odluke o njegovoj gradnji ili renoviranju, upornog insistiranja UG” Kreka” i gospodina Čička, te moje kao samostalnog vijećnika nesebične podrške da se iznađe novac u budžetu za ovaj zasigurno jedan izuzetno značajan projekat za građane Kreke, do njegove realizacije.

Završetkom radova na obnovi, zgrada DTV “Partizan” poprima neku novu sliku stvarnosti i ljepše budućnosti svih građana Tuzle, a ujedno budi i stare uspomene na taj historijsko i kulturološko, izuzetno vrijedan objekat, rasadnik mladih sportista koji su upravo zahvaljujući njemu napravili svoje prve sportske korake i mjesto na kojem se okupljala mladež Kreke i cijele Tuzle. (Edim Kadić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste i samostalni vijećnik u GV Tuzla)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here