Državljanin Srbije protjeran iz BiH zbog organizovanog kriminala

0
127
Državljanin Srbije protjeran iz BiH zbog organizovanog kriminala (Foto: Ilustracija)

Služba za poslove sa strancima izrekla je danas mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH na tri godine državljaninu Srbije V.S, koji se dovodi u vezu sa međunarodnim lancem organizovanog kriminala.

On je uhapšen danas na području sarajevske opštine Novo Sarajevo, pravovremenom i koordinisanom akcijom inspektora Službe za strance u saradnji sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Iz Službe za poslove sa strancima saopšteno je da već duži vremenski period njihovi inspektori, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA), kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku lica za koje se raspolaže informacijama da je uključen u kriminalne aktivnosti međunarodnog lanca organizovanog kriminala.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima je preduzela mjere iz svoje nadležnosti i izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine.

Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjednosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za cilj otkrivanje i sprečavanje ilegalnih migracija, te davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana u BiH. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here