Društvena hronika: Kraj ideologije “prdimahovine”!

Laž je osnova postojanja ideologije partija jednoumlja u kojoj je istina ono što se zove „bacanje klipova u točkove našeg progresa“. Tako se ne treba čuditi kad šef tog anahronog esdepea, Nerko Nikšić, pred akamerama kaže da nema nikakve firme, a sutradan se pokaže da ima dvije, sa bratom i Elvedinom Grabovicom, tada direktorom „Elektroprivrede BiH“.

Sa „Elektroprivredom“ i “Putevima BiH” potpisali su ugovore u vrijednosti 18 miliona maraka. Naravno, dok je bio premijer Federacije! Poštene poslove u vezi političke kampanje, esdepe je imao i sa nekom firmom iz Hercegovine koja se bavi prodajom polovnih auta ili rezervnih dijelova. Pošteno, nema šta!

Esdepe je na izbore u Srebrenici izašao mimo probosanskog bloka. Već tada je mirisalo na ideologiju laži i prevare. Danas, SIPA ispituje predsjednika esdepea u Srebrenici i još dvojicu koji su „dali veru za večeru“ i glasali za Grujičića! Onog koji negira genocid u Srebrenici! I još im to nije bilo malo, pa su sudjelovali i u akciji lažnih glasača.

Kad je saznao šta je esdepe uradio u Srebrenici, Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora te partije je podnio ostavku. Iz moralnih razloga! Njegov kolega, Jasmin Imamović, u tome da je cijela partija esdepea u gradu genocida glasala za negatore genocida, ne vidi ništa posebno loše. Zato se čudi zašto se napada Nermin Nikšić, kad je riječ o dvojici običnih članova. On laže, jer se radi o cijeloj partijskoj organizaciji na čelu sa predsjednikom.

U pismu podrške Nerminu Nikšiću, pisanom tako bljutavo podrepaški, Imamović minimizira, da ne kažem i grublju riječ, ponašanje svojih drugova u Srebrenici. Drugova po krađi i kriminalu! Imamovićevu Izbornu komisiju, dakle, njegove ljude od najvećeg povjerenja,  ispituju federalni tužitelji za ono što su uradili prije četiri gopdine. Da li će biti predmet pažnje tužilaca ovogodišnji bačeni glasački listići u kanalizaciju, čime je u pitanje dovedena zakonitost i regularnost ovogodišnjih izbora u Tuzli? Neće, svaku svinjariju u režiji Imamovića, ovdašnji Tomislav Ljubić prihvata kao najljepši parfem! To je i uzrok što Tužilaštvo ima opojni „miris“ kanalizacije.

Ideologija laži, kao Potemkinova sela, iz tuzlanskog Gradskog esdepea se širi kao istina. Dakle, 200 stanova u zgradi „15. maj“ u Tuzli su useljeni. I to već osam godina! Laž je da su već trojica stanara preselila na drugi svijet, a da nisu dočekali useljenje. Pa Gradski odbor ima napismeno da je to tako. Ustvari, on uopšte nije ni konstatovao da se ljudi nisu uselili i da čekaju osam godina! Dakle, kad esdepejci nisu primijetili da se nešto dogodilo, onda se to nije ni dogodilo. U Tuzli se nije desila ni jedna pljačka narodne imovine, ni jedna kriminalna radnja, jer tako kaže esdepe. Tužilaštvo se s tim slaže!

Rezultati tek završenih lokalnih izbora pokazali su da je desetine hiljada građana shvatilo laži ideologije prodavanja roga za svijeću, to jest “prdimahovine” što bi se narodski reklo. Kraj ideologije laži je blizu. (E.A.)

Podijeli

One comment

  1. Ja mislim da ne treba puno insistirati na Niksicevoj ostavci jer bi im se moglo desiti vece zlo a to je da umjesto njega dodje Imamovic a to mu je zivotna zelja. Čim je počeo braniti Niksica to mu je u planu

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *