Druga ekipa Slobode remizirala sa Žepčem, Jukić zabio 24 gola!

U posljednjoj minuti Tuzlaci su izjednačili, Žepčaci nisu iskoristili napad, ali ni Sloboda posljednji za pobjedu par sekundi prije kraja

0
197
Sloboda 2 je remizirala s ekipom Žepča u dramamtičnoj završnici (Foto: EmOs)

U okviru 2. kola Prve federalne lige za rukometaše – grupa Sjever, druga ekipa Slobode u Mejdanu je remizirala sa Žepčem odigravši 30:30 (18:16).

Kuriozitet susreta su 24 gola Žepčaka Tomislava Jukića, za koga odbrana tuzlanskog tima nije imala rješenja. Od pet strijelaca gostiju, Jukić je sam postigao 80 posto golova, što je rijedak slučaj u bh. rukometu.

Sloboda je poluvrijeme riješila u svoju korist 18:16, ali su prednost ispustili u prvh desetak minuta nastavka.

Žepče je zahvaljujući spomenutom Jukiću u 45. minuti povelo 23:26. Sloboda je  54. minuti ponovo u vodstvu – 28:27, da bi tri minute kasnije gosti došli do prednosti – 28:29, te 29:30.

U posljednjoj minuti Tuzlaci su izjednačili, Žepčaci nisu iskoristili napad i to upravo Jukić, ali ni Sloboda posljednji za pobjedu nekoliko sekundi prije kraja, kada je u kontri bio Karahodžić, te je ostalo 30:30.

Za Slobodu su pogađali: Milkunić 10, R. Čajić 7, Karahodžić 5, Nurkanović i Bajrić po 3, dok su po gol postigli Jusić i Imamović.

U ekipi Žepča osim Jukićeva 24 gola, Pranjić i Katić su postigli po dva itd.

Na tabeli vode Kakanj i Čelik sa 4 boda, Sloboda 2 i Žepče imaju po 3 itd.

U slijedećem kolu Sloboda2 će gostovati kod Sane 7 u Sanskom Mostu. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here