Drama na granici sa Hrvatskom: Ko je pucao na policiju?

Hrvatska policija je jučer odvratila skupinu migranata na području Cetingrada, sela na samoj granici sa BiH

Iz pravca migranata, koji su jučer u popodnevnim satima iz Bosne i Hercegovine pokušali ući u Hrvatsku, pucano je na hrvatske specijalce koji dežuraju na granici sa našom državom.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave karlovačka, pucnjava se dogodila oko 15.40 sati na području Karlovačke županije.

Pripadnici SJP Osijek su tada prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici sa BiH i u neposrednoj je blizini Bogovolje.

Ujedno, to je početna tačka migrantske rute kroz Hrvatsku, a s druge strane granice nalazi se mjesto Šturlić te Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čini najboljom lokacijom za ilegalne ulaze u Republiku Hrvatsku, javlja Jutarnji.hr.

Za sada nije poznato jesu li pucali migranti, krijumčar ili neko treći. Policije obje države istražuju ovaj slučaj.

Inače, hrvatska policija je oko 15 minuta kasnije o događaju izvijestila šefa smjene GP Velika Kladuša, te je tom prilikom dogovoreno da bosanskohercegovačka policija pošalje raspoložive patrole u Hadžin Potok i okolna mjesta. Jučer popodne su i splitski specijalci, koji također dežuraju na tom terenu, prijavili da su čuli još dva pucnja na bh. strani granice, ali za razliku od svojih kolega iz Osijeka, kažu da nije bilo naznaka da bi pucnjevi bili usmjereni prema njima.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *