Dragan Lukač osuđen na tri mjeseca zatvora zbog šamaranja Stanivukovića (VIDEO)

Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač pravosnažno je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nanošenja povreda bivšem poslaniku Drašku Stanivukoviću (PDP), saznaje MONDO.

Kako nezvanično saznajemo, Okružni sud u Banjaluci preinačio je presudu Osnovnog suda Banjaluka kojom je Lukač bio osuđen na novčanu kaznu i izrekao mu kaznu od tri mjeseca zatvora. Međutim, prema važećem zakonodavstvu, kazna do godinu dana zatvora može se zamijeniti novčanom kaznom.

“Na prvostepenu presudu Osnovnog suda Banjaluka žalbe su izjavili okružni javni tužilac i branilac optuženog, nakon čega je Okružni sud donio presudu kojom je preinačio prvostepenu presudu u dijelu koji se odnosi na odluku o kazni i to na način da se optuženi za krivično djelo tjelesna povreda osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca”, potvrdio je za Mondo izvor iz pravosuđa.

Lukačev branical, advokat Jovan Čizmović, za Mondo je kratko izjavio da je na odmoru i da još nije dobio informaciju o pravosnažnoj presudi zbog čega je ne može komentarisati.

Kao što smo ranije pisali, Osnovni sud Banjaluka je u martu ove godine osudio Lukača na 300 KM za krivično djelo tjelesna povreda na štetu Stanivukovića, dok je istovremeno oslobođen optužbe za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

U optužnici se navodilo da se 23. decembra 2019. godine oko 22 časa održavala deveta posebna sjednica, a koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

U toku sjednice je tadašnji poslanik Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banjaluke, predsjedniku Vlade RS dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je on polomio i bacio na pod, a Lukač se Stanivukoviću obratio riječima:

„I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… Inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, što je, dodaje se u optužnici, kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život.


(Izvor: YouTube)

Dodaje se da je Lukač zatim više puta pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

“Kada mu je oštećeni prišao, uputio mu je riječi: ‘Još jednom, još jednom, majmune’, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica. Na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, navodilo se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tokom ranijeg suđenja Lukač je izjavio da mu je žao zbog ovog događaja i da se izvinio u javnosti, te da vjeruje da “današnji Stanivuković ne bi učinio isto”, a da ne bi ni on, kao i da mu nije bila namjera da ga povrijedi oštećenog ili mu ugrozi bezbjednost.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *