Dragan Jović “prozivku” Tuzla Cityja zakazao za 8. juni

Novi šef Stručnog štaba Tuzla Cityja, Travničanin Dragan Jović, zakazao je početak priprema novog kluba za 8. jun, saznaje TuzlaLIVE.

Jović koji trenutno živi u Austriji, gledao je posljednje utakmice Tuzla Cityja, upoznavao se s igračima, s nekima je razgovarao o ostanku u klubu.

Dolazim u srijedu ili četvrtak i tada ćemo znati konkretnije o planovima – rekao je Jović u odgovoru na poruku koju smo mu poslali.

Tuzla City je plasmanom na 2. mjesto u Premijer ligi BiH stekao pravo nastupa u Konferencijskoj ligi Evrope i svakako je bitno da se kadrovska križaljka u ekipi što prije sklopi, te da priprema krenu na vrijeme i kvalitetno se obave do starta u pretkolu Konferencijske lige.

Igrači Tuzla Cityja su trenutno na odmoru koji neće biti dugačak, tek desetak dana.

Jović je, inače, okupiran i porodičnim problemima s obzirom na to da mu je otac već desetak dana u bolnici u teškom je stanju.

Iskusni stručnjak vodio je do sada niz premijerligaških i inostranih klubova. U BiH je bio na klupi Travnika, Posušja, Borca, Sarajeva, Zvijezde (G), te Zrinjskog s kojim je svojevreno osvojio naslov prvaka BiH (2009.) i trofeja Kupa BiH (2008.).

Tri godine je radio u Angoli i osvojio je tri naslova prvaka s ekipom Primeira de Augusta, a potom je kratko radio u kairskom Ismailiju.

U Tuzla City dolazi nakon razlaza uprave kluba i trenera Husrefa Musemića. (mp)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *