Dr. Samir Mačković vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Tuzla

Nakon što je Upravni odbor Javne zdravstveno-nastavne ustanova Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, na sjednici održanoj u petak, donio odluku da sedirektoru ove zdravstvene ustanove, Suadu Bijediću, neće produžiti mandat, na istoj sjednici donesena je odluka o vršiteju dužnosti direktora.

Upravni odbor je odlučio da na poziciju v.d. direktora Doma zdrvlja Tuzla bude imenovan dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor medicinskih poslova, prof. doktor Samir Mačković.

Podsjetimo, inicijativu za smjenu direktora tuzlanskog doma zdravlja pokrenuo je Pokret Karton revolucija iznoseći u javnost brojne informacije o lošem stanju u ovoj ustanovi. Oni su u svom zahtjevu zatražili smjenu Bijedića do petka, a potom i objavili vijest da je Upravni odbor ispoštovao njihov zahtjev.

Iz Karton revolucije traže i smjenu kompletnog menadžmenta i Upravnog odbora Doma zdravlja Tuzla.

Bijedić je funkciju direktora obnašao od 2015. godine.

Dom zdravlja je gradska vrijednost, ustanova stara više od 100 godina. Treba da je sačuvamo i zaustavimo propadanje. Sve u interesu građana. Ima dosta problema, trebat će podrške, ali se nadam da ćemo Domu zdravlja vratiti ulogu i značaj kakav zaslužuje – kratko je komentirao izbor za v.d. direktora Doma zdravlja, dr. Samir Mačković. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *