Dotrajali kotlovi: Problemi sa grijanjem u OŠ “Miladije”

1
285
os miladije tuzla dotrajali kotlovi problem grijanja roditelji djeca obustava nastave
Osnovna škola Miladije (Foto: Arhiva TL)

Dotrajali kotlovi tokom hladnijih dana u Osnovnoj školi Miladije u Tuzli nisu u stanju osigurati optimalnu temperaturu u objektu, a prema procijeni struke, njihova sanacija je nerentabilna.

S obzirom na to učenici u pomenutom objektu nemaju adekvatno grijanje, te se nastava odvija otežano. Roditelji su jučer pokrenuli pitanje o rješavanju ovog problema, i kako su istakli do daljnjeg djecu neće slati, da nastavu pohađaju u hladnim učionicama.

Direktor OŠ “Miladije” Jasmin Mehmedović za TuzlaLive.ba je izjavio da će nastava tokom današnjeg dana biti obustavljena, a od sutra će se preći na online nastavu, koja je predviđena i za nardenu sedmicu.

Osim toga potvrdio je saopštenje Ministarstva obrazovanja da su kotlovi dotrajali, te da ih se ne isplati sanirati.

Dugoročno rješavanje problema zagrijavanja objekta je priključenje školske na sistem centralnog grijanja, za što je urađena neophodna projektna dokumentacija. U cilju stvaranja optimalnih uslova odgojno-obrazovnog rada i smanjenja aerozagađenja, resorno Ministarstvo će iznaći modalitet za rješavanje problema zagrijavanja u ovoj školi do početka naredne grijne sezone, saopštili su. (tl)

1 komentar

  1. Hvala ovom portalu što je objavio ovu priču i sramotu grada Tuzle i TK. Sutra se roditelji okupljaju u 11,45 ispred škole da izraze nezadovoljstvom neradom direktora, gradske uprave i nadležnog ministarstva TK. Bojim se da ništa neće biti urađeno do naredne grijne sezone, jer nema lokalnih izbora, a i narod nema svjesti da se mora dići..pa radi se o zdravlju djece!!! A pare su svi nivoi vlasti već podijelili…sebi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here