Došla nova imena: Nogometaši Salinesa Tuzla Cityja pripremaju se za nastavak prvenstva BiH

Nogometaši FC Salines Tuzla City prije tri dana ppočeli su pripreme za nastavak futsal prvenstva BiH, u kojem “napadaju” naslov prvaka, kao jedina tuzlanska muška sportska ekipa, koja ima realne izglede da se popne na sam vrh.

Uprava Jarčeva, kako kaže predsjednik Emir Mašić, je i u pauzi prvenstva radila punom parom. Primarni cilj Uprave je bilo očuvanje postojećeg igračkog i stručnog kadra.

“Naš trener Predrag Rajić, dobio je nemoralnu ponudu iz Ukrajine, da preuzme kormilo tamošnjeg prvaka. Karakteran kakav zaista jeste, nakon konsultacija sa Upravom, riješio je da ponudu odbije i nastavi stvaranje europskog FC Salines Tuzla Cityja”, navedeno je na službenoj stranici kluba.

Rješenjem ovog pitanja, Uprava je angažovala pojačanje na deficitarnoj poziciji u timu, a radi se o Davoru Arnautoviću, koji je došao iz KMF Beli Anđeo (Brčko).

Uprava kluba definisala je sportsku politiku kluba, s ciljem ostanka u vrhu bh. futsala. S tim u vezi, angažovan je na poziciji sportskog direktora “jarčeva” Dženan Muminović Džeko, možda najveće ime futsala u BiH.

“Vijest koja je poput bombe odjeknula u BH futsal okvirima, ima za cilj stabilan rast kluba. Pobjednički i šampionski mentalitet koji Džeko on ima, zasigurno će dobro doći Jarčevima u nastavku prvenstva”, stoji na klupskoj stranici.

Dženana Muminovića u tim “Jarčeva” uveo je član Uprave, Emir Kurahović, pri čemu mu je uručen dres kluba.

Do početka drugog dijela prvenstva ostalo je deset dana, a u klubu tvrde da se iz ovog tabora mogu očekivati još neke lijepe vijesti. Pripreme se za sada odvijaju u maloj sali Mejdana i sve protiče prema očekivanjima.

“Uglavnom, pred Salines Tuzla Cityjem je “vruće” proljeće i velika borba za svaki bod u utrci za Prvaka BiH”, kažu u Upravi kluba. (mp, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *