Dosije: Otvoreni Balkan srpskog neonacizma

Na Dedinju, elitnom dijelu Beograda, elitnoj Grockoj, i u trećini glavnog grada, nema kanalizacije. Grad je pun govana! Tako ona sa Dedinja, iz septičkih jama, idu u Rakovički potok, a onda u Savu!

Tamo na Vračaru, takođe elitnom kraju, ima kanalizacija. Ali, od devetog dana ovog mjeseca, sa Vračara se cijelim gradom širi neizdrživi smrad.

Sve je počelo kada se malena grupa građana okupila pred velikim muralom zločinca-generala Ratka Mladića, osuđenog na doživotnu robiju za genocid u Srebrenici. Tih pet-šest građana, predvođenih Aidom Ćorović, borcem za mir, bacanjem jaja na mural s likom ratnog zločinca, obilježilo je Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Željeli su pokazati većinsko, slobodarsko i antifašističko lice Beograda.Tu humanu, plemenitu antifašističku akciju, na silu su prekinuli policajci i pripadnici jedne od Narodnih patrola. Krhku i nejaku gospođu Aidu su nakratko, uz njen otpor, zadržali u policijskoj stanici. Policajci su postali branioci murala!

Narodne patrole straha

Zašto je tako mali, simboličan broj građana dvomilionskog Beograda javno obilježio Međunarodni dan borbe protiv fašizma? Srbiju su zahvatile dvije pandemije! Neupućenima treba reći da su tamo više pelcovani dozama nacizma nego li vakcinama protiv kovida 19! U tome je najveća zasluga režima koji gradi Srpska nacional-socijalistička stranka (SNS).

Ustvari, to nije stranka već masovna partija sa 750.000 članova organizovanih u svakom srbijanskom naselju makar imalo i desetak kuća. Najveća i najvjernija Vučićeva partijska formacija je Srpska pravoslavna crkva. Dokazale su to i litije u Crnoj Gori! Da li će ta ljubav biti tako žarka i ubuduće, zavisi od novoizabranog patrijarha srpskog Porfirija. O njemu se već šire glasine da ne voli litije.

Za specijalne zadatke, poput razbijanja protesta, obezbjeđenje skupova vođe, zastrašivanje građana, prigušivanje povika „Vučiću pederu!“ sa tribina stadiona, “grobare“, „delije“ i druge navijačke grupe, zastrašivanje opozicije i slične prljave zadatke, umjesto Velje Nevolje koji se oteo kontroli BIA, VOA i MUP-a, prvi među Vučićevim nacistima, „ministar unutrašnjih dela“, Aleksandar Vulin je formirao Narodne patrole.

Riječ je o vjernoj kopiji Hitlerove nacističke Politche Politzei. Te je formacije ministar Vulin bio stavio u nacrt izmjena Zakona o unutršnjim poslovima, ali je ajatolah srpskog neonacizma, Aleksandar Vučić, stopirao takve izmjene. Nema ih u Zakonu, ali ih ima na djelu! Beograđani već žive u strahu od te političke policije.

Mural kao ikonostas

Helem nejse! Vratimo se Mladićevim muralima. Na Vračaru je samo jedan od preko sto murala naslikanih na zidovima poslovnih i stambenih zgrada.

„Taj mural je mnogo više od zidne slike, od ikonostasa ili prizora svetaca, ona je simbol svega u šta vjeruje naša vlast“ – kaže prof. dr. Žarko Korać. Zamislite sramotu da na kioscima nađete beogradske razglednice sa likom ratnog zločinca! Kako je to žalosno za grad kojeg je veliki Krleža nekoć vidio kao “Pijemont južnoslovenskih naroda“!

Danas je Beograd postao centar južnoslovenskog neonacizma. Režim Aleksandra Vučića u zapjenušanoj odbrani lika i djela Mladića i drugih osuđenih ratnih zločinaca, šalje poruku da se Srpska nacional-socijalistička partija, uprkos prividu da je snaga u njenih 750 hiljada članova, nalazi u pravoj agoniji!

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe…Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije“, govorio je otac nacije, Dobrica Ćosić.

Time se rukovodio i režim Vućića. Ali, laž ima kratak vijek trajanja.

Moćna Vučićeva prpaganda nije mogla da sakrije kako je zločinački klan Velje Nevolje bio moćan, bahat, bogat, da je na zvjerski način ubio najmanje šest ljudi, da je reketirao koga je htio i godinama druga krivična djela činio uz pomoć najvećeg broja pripadnika bezbjednosnih službi! Takav spoj kriminala javnih i tajnih bezbjednosnih službi nije zapamćen u Evropi od vremena njemačkog nacizma!

Režim nije mogao skriti od inostranih sigurnosnih agencija da je uz pomoć agenata vojne i civilne tajne policije i MUP-a Predrag Koluvija imao najveću evropsku plantažu marihuane. Oni koji su otkrili plantažu su smijenjeni iz MUP-a a Koluviju javno brani sam vođa. Afere prodaje oružja iz „Krušika“, Beograd na vodi, Aerodrom „Nikola Tesla“, PKB, Željezara Smederevo, Rudnik bakra, kineski krediti za auto-ceste i druge čekaju da budu rasvijetljene. Zato je još na snazi upozorenje Stej departmenta da Amerikanci ne putuju u Srbiju zbog opasnosti kovida 19 i organizovanog kriminala.

Kako ubiti Đilasa?

Masovni službeni mediji: TV PINK, TV Happy, RTS, “Informer“ i drugi tabloidi jednopartijske vlasti, danonoćno drže škole srpskog nacizma u kojoj se naciji objašnjava da su ratni zločinci i svi zločini koje je državni aparat Srbije vodio u izgubljenim ratovima devedesetih, plemenita borba za slobodu porobljenog naroda!

Srpska vojska, a Srbija nije ratovala! – koju sada čini i 300 hiljada ratnih veterana, ubila je na stotine hiljada nesrba, samo u agresiji na BiH je stradalo više od 100 hiljada ljudi, etničke prostore je stvarala, ona je organizovala konc-logore, raselila 800 hiljada Albanaca i ubila više od 13.500 ljudi, a kamionima je leševe sklanjala u masovne grobnice kod Beograda i Kladova, rušila je Vukovar, Sarajevo, zapalila sarajevsku vijećnicu sa više od milion knjiga, u BiH porušila 620 džamija, tekija i drugih vjerskih objekata, među kojima Aladžu i Ferhadiju džamiju koje se nalaze na listi svjetske kulturne baštine.

Opoziciju režim već deset godina proglašava izdajnicima. Samo zato što ne mogu da žive u laži. Pritisak je žestok, danonoćan posebno na Dragana Đilasa i njegovu Stranku slobode i pravde. Pitanje je dana kada će ga režim likvidirati. On je nakon Olivera Ivanovića druga nacrtana meta. Time se nastavlja tradicija ubistava režima Slobodana Miloševića koji je likvidirao Ivana Stambolića, Slavka Ćuruviju i Zorana Đinđića. Slobin ministar je bio Vučić a Ivica Dačić šef za informisanje!

Opozicija diktaturi vođe Vučića smatra da nije za Srbiju dobro što otvoreno, svim finansijskim, obavještajnim, propagandim i drugim sredstvima ruši suverenitet Bosne i Hercegovine i Crne Gore, što režim na čelu sa džulovom Vulinom negira postojanje hrvatske, bošnjačke, crnogorske, makedonske nacije, njihovih jezika, kultura, istorije i tradicije proglašavajući ih Srbima. Čak, i Albanci su nastali od Srba! – tvrdi Muda, voditelj i sagovornici mu na TV Happy.

Auto-put bez „volkswagena“!

Srbijanska opozicija se buni protiv fašizacije društva koje je doseglo razmjere opasne za susjedne zemlje, posebno za BiH i Kosovo. Međunarodna zajednica mora poduzeti sve mjere da zaustavi rast nacizma. Neke mjere se već najavljuju. Devedesete opominju!

Vučićeva kula od karata se ruši. Sve češće se postavljaju i druga nezgodna pitanja. Zašto u zemlji, koja je „najbolja i najjača privreda u regiji, sa najvećom stopom rasta u Evropi“ 800.000 stanovnika nema završenu osnovnu školu i isti broj građana Vojvodine nema pitku vodu? Zašto od korone godišnje umire više od 20 hiljada ljudi? Zašto za Vučićevog „zlatnog doba“ iz Srbije, godišnje, odlazi 50 hiljada njenih građana, ili grad veličine Valjeva? Zašto se Srbija intenzivno naoružava?

Režim A.V. nastoji da od Srbije napravi sliku velike ekonomske, vojne i političke sile u svijetu, sliku da ima bar sedamdeset miliona stanovnika, da Putin, Bajden, Makron, Merkelova, Erdogan i drugi šefovi velesila, čim ustanu zovu Vučića i pitaju: šta ćemo danas raditi?

Doduše, režim Vučićevog nacional-socijalizma ima i dobrih rezultata kao što je izgradnja auto-puteva. Ali, nema svoj „volkswagen“! On se trudi da uspije projekat „Otvoreni Balkan“ u kojem su i Makedonija i Albanija. To je dobra zamisao, ali kako da u njega uđu BiH i Crna Gora kad vučićevci negiraju postojanje bošnjačke i crnogorske nacije, a kosovske Albance ne smatraju ljudima? Kako da BiH i CG uđu u“otvoreni Balkan“ kad Vučić ne priznaje suverenitet tih država? U „otvoreni Balkan“ srpskog neonacizma te dvije države ne treba da ulaze! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *