Ako volite jesti palačinke i za doručak evo recepta koji obiluje bjelančevinama.
Palačinke pripremljene na ovaj način dobro će vas zasititi i tako pružiti dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih obaveza.
Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice.
Potrebni sastojci: 100 g zobenih pahuljica, 100 g svježeg sira, 2 jaja, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, biljno ulje za pečenje.
Postupak pripreme:
Stavite zobene pahuljice u blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah. Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
U tavi zagrijte malo ulja, pa dodajte jednu do dvije kašike smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug u zagrijanoj tavi.
Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Poslužite tople uz omiljeni namaz ili svježe voće.