Donosi li početak 2024. godine nova poskupljenja

Izvjesno je jedino da snižavanja cijena neće biti, ali nova poskupljenja, nisu isključena
da li ce pocetkom godine doci do poskupljenja hljeba
Cijene hljeba i pekarskih proizvoda za sada miruju (Foto: Ilustracija)

Cijene kruha i pekarskih proizvoda, shodno cijenama pšenice i brašna, ali i energenata, trebale bi biti niže, očekivanja su poljoprivrednika i mlinara. S tim se, ipak, ne slažu pekari.

Izvjesno je jedino da snižavanja cijena neće biti, ali nova poskupljenja, nisu isključena. To ovisi, kažu, od radne snage i povećanja najniže plaće.Cijene kruha i pekarskih proizvoda za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plaće, pekari kažu da je poskupljenje neminovno, piše Jabuka.

U nekom sljedećeom razdoblju, prvom kvartalu ne bi trebalo doći do promjene cijena, mada kažem došlo je do opterećenja gospodarstva s povećanjem poreza i doprinosa, što se tiče proizvodnje neko je zatišje, s proljeća ćemo vidjeti što će se događati. S druge strane, poljoprivrednici kažu da za poskupljenje nema razloga, izjavio je za BHRT predsjednik Udruge pekara regije Bijeljina Radenko Pelemiš.

Zato što nijedam parametar u nizu tih parametara nije otišao, nijedan energent nije poskupio, čak je pojeftinio, pogotovo nafta, ali mislim da ljudi se kalkuliraju kroz tu radnu snagu, a što mi da kažemo poljoprivrednici, kakvu mi kalkulaciju praviti da bi mogli preživjeti, smatra predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača sela Semberije i Majevice Savo Bakajlić.

Iako su tvrdili da prethodna ne može biti gora, građani ni u novoj godini nemaju mnogo optimizma.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *