Domaćini u Tesliću: Kuglaši Slobode sezonu počeli visokom pobjedom

Valja napomentu da su Tuzlaci, nažalost, i ovu sezonu počeli nastupajući kao domaćini u drugom, a ne u svom gradu

0
346
Sloboda je domaćin bila u Tesliću i pobijedila je stvarne domaćine ekipu Minerala (Foto: facebook)

Utakmicama 1. kola proteklog vikenda počelo je prvestvo u Premijer ligi BiH u kuglanju, a ekipa Slobode ostvarila je visoku pobjedu protiv Minerala iz Teslića od 7:1.

Valja napomentu da su Tuzlaci, nažalost, i ovu sezonu počeli nastupajući kao domaćini upravo u Tesliću, jer zbog tehničkih problema meč nije održan u Lukavcu.

Dok se nekim klubovima u gradu daje šakom i kapom, kuglaši već godinama domaće utakmice organizuju u Lukavcu, nekad u Tesliću, ranije u Maglaju. Jer, kuglana u Mejdanu ne zadovoljava standarde propisane za premijerligaško takmičenje.

U prvom bloku utakmice protiv Minerala viđena je velika borba u duelu Samira Jogunčića sa oborenih 554 “drva” i Ashara Čakrame sa 555 što je bio prvi i jedini meč poen za ekipu Minerala. Mirza Nezirović 562 veoma dobrom igrom savladao je najboljeg igrača Minerala Davora Kalata 554 i osvojio prvi meč poen za ekipu Slobode.

Velika neizvjesnost se nastavila i u drugom bloku u kojem je Muhamed Vehabović 522  samo za 1 čun savladao Ernesta Vasića 521 dok je Mithat Jogunčić 572 za dva čunja savladao Davora Grbića 570. Što je bilo dovoljno za vodstvo Slobode 3:1 i prednost od 10 čunjeva u ekipnom zbiru.

U trećem bloku utakmicu je prelomio Senad Jogunčić 535 koji je velikom razlikom dobio kombinaciju Kuprešak/Botić (izmjena igrača nakon 30 hitaca) 483 dok su Nermin Kasumović 524 i Severin Kršić 522 nastavili tijesnu borbu koja je pripala igraču Slobode.

Sa pet pojedinačnih i dva meč poena, te ukupan zbir čunjeva 3269:3205 ekipa Slobode je slavila rezultatom 7:1.

U narednom kolu ekipa Slobode gostuje u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. (nk – Foto: KK Sloboda)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here