Dom zdravlja Tuzla uručio donaciju štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja (Foto)

Više od 6.000 KM utrošeno je za nabavku roba koje su prijeko potrebne Domu, posebno kada su u pitanju djeca u jaslicama
Dom zdravlja Tuzla, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, donacija
Zaposleni u Domu zdravlja prikupili su više od 6.000 KM za pomoć djeci bez roditeljskog staranja (Foto: AN)

Na inicijativu Organizacionog odbora obilježavanja 100-te godišnjice JZU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla, zaposlenici ove ustanove prikupili su u povodu 20. novembra – Međunaropdnog dana djeteta, značajna sredstva koja su donirali Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Više od 6.000 KM utrošeno je za nabavku roba koje su prijeko potrebne Domu, posebno kada su u pitanju djeca u jaslicama, ali i ostali štićenici doma.

Kako je istakla direktorica Doma za djecu bez roditeljskog staranja Amila Šećerbegović, za njih ovo je izuzetna donacija, jer se radi nečemu što je ustanovi svakodnevno potrebno.

Primarius dr. Zlatko Kalabić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja, koji je uime svih zaposlenika Doma zdravlja preuzeo i zahvalnicu uručenu ovom prilikom, istakao je kako je ovo društvena obaveza i dužnost, jer djeca moraju i trebaju osjetiti toplinu brige za njih bez obzira gdje se nalaze. Kalabić je naglasio da Dom zdravlja Tuzla, iako je dosadašnja saradnja dobra, želi u kontinuitetu voditi računa o zdravlju štićenika Doma.

Prilikom posjete i uručenja donacije štićenici Doma pripremili su i kratak program za goste. Djeci se uime zaposlenika Doma zdravlja zahvalila dr. Dijana Dugonjić, šefica Dispanzera za predškolsku djecu, ukazavši i na značaj 20. novembra – Međunarodnog dan djeteta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Doma zdravlja Tuzla.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *