Đoković organizuje balkanski turnir, zakazao i meč s Džumhurom u Sarajevu

0
97

Srbijanski teniser Novak Đoković okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom Adria Tour događaju od 13. juna do 5. jula, javlja Sport klub koji će i prenositi mečeve.

Potvrđen je i dolazak Dominica Thiema, s kojim se upravo Đoković sastao u finalu Australian Opena, a sada ćemo reprizu gledati u Beogradu.

Adria Tour će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13./14. juni), da bi se potom preselio u Zadar (20./21. juni), zatim u Crnu Goru (27./28. juni) i u Banja Luku (3./4. juli).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju (5. jula) gdje će Đoković i najbolji bh. teniser Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

Učešće na Adria Tour potvrdio je i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kojem je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svijetu.

Još velikih imena iz Europe najavilo je dolazak na turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi “Novak Đoković” fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here