Dodik: Uslov za nastavak – smjene Konakovića, Lagumdžije i Bećirovića! A šta je s njim?

Da nije tužno bilo bi smiješno. Koliko je samo Dodik puta oskrnavio Ustav BiH, koliko je puta negirao BiH kao državu, koliko je puta samo prekrđio zakone negiranjem genocida u Srebrenici..., pa ništa!
Dodik, Ikona, Lavrov
Dodik svaki dan drukčije govori, kao onomad i za ukradenu ikonu (Foto: Arhiva)
Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta, istakao da je uslov nastavljanja razgovora koalicije na nivou Bosne i Hercegovine smjena Zlatka Lagumdžije, Elmedina Konakovića i Denisa Bećirovića!

Kako je istakao, poziv za najavljeni sastanak u Mostaru koji bi trebao da bude održan sljedeće sedmice, nije još uvijek dobio, ali i da nije siguran da li se više išta može i uraditi.

“Ako hoće dalje da razgovaramo, mora da se utvrdi odgovornost za rušenje Ustava BiH, da se smijeni Lagumdžija i da se smijeni Konaković zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smjene Bećirovića koji je skrivao od organa BiH te aktivnosti koje su proveli u Ujedinjenim nacijama potpuno ilegalno, potpuno tajno. To je minimum. Možda onda da sjednemo i dalje da pričamo o nečemu”, rekao je Dodik, prenose Nezavisne.

Da nije tužno bilo bi smiješno. Koliko je samo Dodik puta oskrnavio Ustav BiH, koliko je puta negirao BiH kao državu, koliko je puta samo prekrđio zakone negiranjem genocida u Srebrenici…, pa ništa!

Uslov svih uslova mogao bi biti: Smjene Dodika, Cvijanovićke, Stevandića i ostalih slijepih pratilaca Lukašenka iz Laktaša. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Taj manji entitet je duplo veći od teritorije koju Komšić i Konaković mogu posjetiti. Od ondašnje BiH vama u “većem entitetu” ostala je jedva polovina, ni 24% !
    Pozdrav iz Srpske…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *