Dodik: Rekao sam Putinu da je Dejton propao

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da je najznačajnija činjenica to što se redovno sreću.

– Značajno je da razgovaramo sa Putinom i da on ima vremena da razgovara sa RS – naveo je Dodik, prenose Vijesti.ba.

– Rekao sam da je Dejtonski sporazum srušen od strane onih koji u svijetu promociju pravila, a ne međunarodno pravo i da se bliži trenutak kada RS mora da razmišlja na koji način će djelovati ako dođe do urušavanja kompletnog Sporazuma. Trenutak kada mi vidimo da to jeste je onda kad se nego drzne da dirnee u imovinu, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Putin nije čovjek koji je za sukob i da su razgovarali oko sat vremena.

– Mi nemamo pravo da budemo na strani onih koji su u funkciji stvaranja antiruske euforije, rekao je Dodik.

On je rekao da će Rusija biti jedna od polugama novog svijeta.

– Vjerujem da nećemo biti zaboravljeni kada se to bude preslagivalo. Očigledno je da je Dejton propao, rekao je Dodik i prokomentirao reakciju Ambasade SAD.

– Kao da nju neko nešto pita. Ja ne provodim američku politiku, nego politiku RS. Murphy je došao ovdje da poravna RS, njega su poslali Amerikanci da nanese zlo RS-u, rekao je Dodik, prenose Vijesti.ba.

Dodik je rekao da je uručio orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden RS na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema RS, koji mu je dodijeljen povodom 9. januara. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *