Dodik ponovo prijeti: Ako se pitanje Schmidta ne riješi, ulazimo u period eskalacije!

Dodik je istakao da je obavijestio i Eichhorsta da je zbog postupanja Christiana Schmidta ugrožen status pregovarača BiH
Schmidt - Dodik
(Schmidt – Dodik: Očekuje se snažna reakcija međunarodne zajednice na Dodikove ultimatume i oholost – Foto: Ilustracija, arhiva)
Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta (RS) skrenuo je pažnju Angelini Eichhorst, direktorici za zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove, da američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, kako navodi, upravlja bošnjačkom političkom strukturom.

Murphy je običan špekulant i licemjer. Uskoro odlazi iz BiH i on to zna. Nadamo se da onaj ko dođe neće biti sličan Murphyju – istakao je Dodik.

Dodik je istakao da je obavijestio i Eichhorsta da je zbog postupanja Christiana Schmidta ugrožen status pregovarača BiH.

Ako se to pitanje ne riješi, ulazimo u period eskalacije. Rezolucija o Srebrenici, koja je u New York otišla bez saglasnosti Predsjedništva BiH, dodatno komplikuje stvar. Žele da Srebrenicu pretvore u mit. U približno jednakom broju žrtava samo jedna strana ima pravo da oplakuje svoje žrtve – rekao je Dodik.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *