Dodik o zaštiti negatora genocida: MUP RS će spriječiti hapšenja

0
375
Dodik svaki dan drukčije govori, kao onomad i za ukradenu ikonu (Foto: Arhiva)

Odmetnuti član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u vezi sa Zakonom o negiranju genocida, da će svaki građanin koji eventualno bude pozvan na krivičnu odgovornost u vezi s tim, dobiti zaštitu organa RS.

– Svako na tom planu treba da se obrati najbližoj policijskoj stanici, a Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ima nalog da spriječi bilo kakvo nasilje ili privođenje. Svako ko bude prijavljen dobiće zaštitu – rekao je Dodik za ATV.

On je rekao da bi takvi postupci mogli dovesti do toga da Srpska zabrani na svojoj teritoriji djelovanje Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

– U to ne mora niko sumnjati. To su naši koraci, pa ako to žele, neka ih samo izazovu – poručio je Dodik.

On je istakao da visoki predstavnik ne može donositi zakone i da, u tom smjeru, to nisu takozvana bonska ovlašćenja, već podvala i blef međunarodne zajednice.

– Ako sad podvijemo rep i ćutimo, onda će ovdje 70 do 80 odsto ljudi otići u zatvore – upozorio je Dodik.

On je rekao da je aktuelna ozbiljna hajka na njega iz Federacije BiH u vezi sa Inckovim zakonom koji Srpska ne priznaje, te njegovom stavu da se po tom osnovu neće odazvati Tužilaštvu BiH.

Dodik je otkrio da su ga neke anonimne osobe iz Tuzle prijavile da je navodno uzurpirao vlast u Republici Srpskoj.

– I sada se traži saslušanje mene, predsjednice Srpske Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i pojedinih ministara. I to da li sam uzurpirao vlast kada sam u izjavi RTRS-u govorio o datumima početka školske godine. Ta prijava je obična glupost i sada ja zbog toga trebam da trošim vrijeme – kaže Dodik, prenosi Srna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here