Dodik najavio izlazak na izbore po Schmidtovim pravilima!

Sa druge strane, ističe Dodik, ako se stranke iz RS-a ne prijave na izbore, rizikuju mogućnost scenarija sa sjevera Kosova i Metohije, kada Srbi nisu izašli na izbore, a "izbori su proglašeni legitimnim"
Schmidt - Dodik
(Ipak će Dodik na izbore po Schmidtovom uzakonu – Foto: Ilustracija, arhiva)

Predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će sutra biti održan sastanak koalicionih partnera u ovom bh. entitetu na kojem će odlučivati o izborima u BiH.

Dodik je napomenuo da je BiH nametnut Izborni zakon, te da je RS jasno rekla da ga ne želi.

Možda smo malo kasno krenuli sa donošenjem Izbornog zakona Republike Srpske da bi mogli stići na ove izbore. Očigledno se to neće desiti jer imamo proceduru u Vijeću naroda i vjerovatno u Ustavnom sudu – izjavio je Dodik.

Sa druge strane, ističe Dodik, ako se stranke iz RS-a ne prijave na izbore, rizikuju mogućnost scenarija sa sjevera Kosova i Metohije, kada Srbi nisu izašli na izbore, a “izbori su proglašeni legitimnim”.

To nije nikakvo popuštanje, niti davanje značaja Schmidtu, nikakvo povinovanje zapadnim stranama. Dugoročno gledano mislim da treba da radimo protiv onoga što je njihova namjera, a nekad to podrazumijeva uključivanje u taj proces. Mislim da ljudi to razumiju – pojasnio je predsjednik RS-a, javlja RTRS.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *