Dodatna sredstva za nerazvijene općine u TK

0
52
sapnedstva vlada tk nerazvijene opcinea sr
Sapni je za rekonstrukciju putne infrastrukture odobreno 267.857,14 KM (Foto: Arhiva)

U skladu sa nedavno donesenim Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, Vlada je donijela i odluke o odobravanju dodijeljenih finansijskih sredstava.

Podsjećamo, radi se o raspodjeli ukupno 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za podršku projektima ovih općina. Raspodjela sredstava je izvršena prema kriterijima propisanim Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, što je uveliko doprinijelo transparentnosti raspodjele predviđenih sredstava.

Od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području Općine odobreno 267.857,14 KM koliko je odobreno i Općini Teočak za ulaganje u privredni razvoj Općine. Općini Čelić je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva odobreno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je odobreno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže odobreno 116.071,44 KM. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here