Dobar otpor “labudica”, ali su Sorak, Alikadić i Katić bile nemilosrdne (Foto)

0
1565

Rukometašice brčanskog Jedinstva opravdale su ulogu favorita u susretu 13. kola Premijer lige BiH, pobijedivši večeras u dvorani Mejdan u Tuzli ekipu domaćeg Jedinstva rezultatom 39:30 (22:14).

Sastav Tuzlanki, pojačan s nekoliko iskusnijih, bivših rukometašica, pružao je otpor gošćama u prvih desetak minuta, kada je rezultat bio u „egalu“ (7:7). Čak su par puta domaće imale prednost.

Zahvaljujući odbranama Milice Đurić, te pogocima iskusnih Marijane Sorake i Sanje Katić, nekadašnjih igračica tuzlanskog Jedinstva, te Ajle Alikadić, Brčanke su serijom golova, a skoro uvijek nakon greški domaćih igračica, otišle na 9:12 i ta je razlika stalno povećavana, da bi na poluvreenu iznosila +8 golova.

U drugom poluvremenu gošće su napravile dvocifrenu razliku, u 42. minuti bilo je najvećih 18:31, a nakon što su oba trenera na klupu poslali iskusnije igračice, za domaće su uspjele smanjiti vodstvo Brčanki na manju razliku.

Treba reći da su značajnu pomoć ekipi trenera Danijela Sabljića pružile Nermina Jogunčić i Sabina Zupčević, naravno dok su imale snage, ali će njihova pomoć, kao i ostalih “povratnica”, sigurno dobiti na težini u narednim utakmicama.

U sastavu Tuzlanki po 8 golova postigle su Jasmina Osmanović i Monika Tadić, dok je 7 postigla Nadja Škapur. U strijelce su se upisale još Ajna Mačak 2, dok su po gol postigle Samra Ibrahimović, Mia Mitrojić, Nermina Jogunčić, Almira Arnautović i Sabina Zupčević.

U ekipi Jedinstva iz Brčkog 8 golova zabila je Marijana Sorak, a po 7 Ajla Alikadić, Sanja Katić i Jelena Lukić, Katarina Petrović je zabila 4, a Damljana Bošnjak 2 gola, dok je 15 odbrana upisala golmanica Milica Đurić. (M. P. – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here