Dnevnik: Izbori i očajnička borba za “lahak pos'o i dobru lovu”

4
222
dervis cicko
(Piše: Derviš Čičko, društveno-politički analitičar)

Kada se i površno pogleda prvih desetak osoba sa listi svih “velikih” stranaka i onih u vlasti, uz rijetke časne izuzetke, i poglavito onih “kompenzacijskih”, može se vrlo pouzdano konstatirati da se radi, u stvari, uglavnom o – dekadnim “profesionalnim besposličarima”!

Sve krupne javne političke face “sljevice, preko centra do desnice” listom su, shodno vidljivim tezultatima njihovog pregalaštva, sasvim beskorisno-štetočinska bratija.

Bez ponovnog budžetskog novca iz bunara bez dna i izbornog uhljebljenja “lahkim poslom i dobrom lovom”, oni faktički ostaju na ulici bez egzistencije i carskih privilegija bez bilo kakve stvarne odgovornosti.

Jedino ako ne bi, navodno, iako dolaze sa olimpijskih visina društvene nadgradnje, bili “namah” razgrabljeni od strane privatnog realnog sektora zbog svojih “specifičnih znanja i vještina u inženjersko-menadžerskom podsektoru sfere direktne proizvodnje”. Doduše, tu se jedino treba i dolaziti na posao. Svaki dan.

Uhjebi: Grčevita borba za svaki glas i lični finansijski spas (Foto: Ilustracija, FB)

Konsekventno, sasvim je logično da su članovi te obimne profane bulumente sasvim spremni da urade i ono nezamislivo, samo da bi “nastavili predanu i bespoštednu borbu za interese naroda i građana”.

Naravno, uz ideološku građansku čistotu sekularne države, izdašno garniranu Allahu dž.š. milim “prebrojavačkim”, i posebno onim delikatnim socijaldemokratskim, sevapima i halalima.

Pa, (ka)ko kome: ako ne može drugačije, a može, onda ćemo pošteno: “money makes The world go round”, as usual (“novac čini da se svijet okreće”, kao i obično). Amin. (Piše: Derviš ČIČKO, društveno-politički analitičar)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

4 Komentari

  1. Sviđa mi se ova groteska o stanju predizborne borbe napisana od našeg uvaženog društveno političkog analitičara.

  2. Nisu oni tu zbog pausala. Sitno je to. Tu su zbog namještanja tendera, prodaje radnih mjesta, uzimanja love od pojedinih lobija.

  3. Ne znam koji je cilj ovog clanka, obesmisljavanje demokratskog procesa i obeshrabljivanje ucestvovanja u istom? Ocekujem kvalitetniju kritiku od varijante ” Ma svi su oni isti.” od gosp. Cicka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here